top of page

Haaruitval, hoe komt het en wat doe je eraan?

Niks zo vervelend als te merken dat je net wat teveel haaruitval hebt. Het is normaal om tussen de 50 en 100 haren per dag te verliezen. Wanneer het consistent meer wordt dan dat, kun je last hebben van haaruitval.Er kunnen dan kalende plekken ontstaan en dat wil je liever niet.


Haaruitval kan diverse oorzaken hebben, we gaan er een aantal toelichten. Probeer voor jezelf te bepalen of een van deze redenen bij jou een oorzaak zou kunnen zijn. Bij extreem haarverlies adviseren wij altijd een arts te raadplegen het kan zijn dat er een onderliggend gezondheidsprobleem dit teweeg brengt.

Om duidelijk te krijgen of de kleine haartjes die je ziet op je hoofd.. nieuwe haartjes zijn of afgebroken haren, laten we eerst eens kijken naar de 4 stadia van haargroei.


Inzicht in de 4 stadia van haargroei

Voordat we de vraag "waarom verlies ik haar?" kunnen beantwoorden, moeten we het eerst over de haargroeicyclus hebben. Al het haar groeit in een cyclus van vier fases:

  • De Anagene fase, de haargroei fase

  • De Catagene fase, een overgangsfase waarin de haarstreng zich losmaakt van de bloedtoevoer in de haarfollikel.

  • De Telogene fase, waarin het haar rust terwijl nieuwe haartjes beginnen met groeien in de follikel eronder.

  • De Exogene fase, waarin het oude haar uitvalt en een nieuwe haar zijn plaats inneemt.


Aangezien de meeste oorzaken van haaruitval al bij de haargroei fase beginnen is het belangrijk te zorgen dat je daar aandacht aan schenkt.


Waarom verlies ik haar?

Hier en daar haar verliezen is eigenlijk heel normaal en ook nodig. Het kan ook teveel worden en dan is het goed naar mogelijke oorzaken te kijken.


Vitamine gebrek is eenvoudig op te lossen door een levensstijlverandering of supplementen. Supplementen zijn er in vele maten en soorten, kies een product waarvan de kwaliteit gewaarborgd is en elk potje onder strenge kwaliteits eisen vervaardigd wordt zoals de pharmanex supplementen.

Een multi vitamine zou een volledig aminozuren profiel moeten hebben en voldoen aan de dagelijkse hoeveelheid zonder deze te overschrijden.


Erfelijkheid. Er treedt Alopecia Androgenetica op wanneer de haarfollikels extra gevoelig zijn voor het hormoon DHT. Dit is op te lossen door producten te gebruiken die haargroei stimuleert en je hoofdhuid stimuleert, waardoor je meer volume en sterker haar krijgt.


In de wetenschappelijke studie is bewezen dat er een enorm positief effect optreedt waaronder :

+107% verbetering in volume ( minder haaruitval , nieuwe haargroei)

+106% verbetering in zachtheid

+84% verbetering in glans

+67% verbetering in dikte van het haar


bij gebruik van de complete serie Nutriol, shampoo, conditioner en serum


Stress. Waarschijnlijk is dit een van de meest opkomende factoren waarbij je haar ineens veel meer uitvalt dan normaal. Geloof het of niet, stress is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen en mannen. Stress zorgt voor een disbalans in hormonen. Cortisol stijgt en dit kan zijn weerslag geven op haarverlies.Extreme stress kan leiden tot telogen effluvium, een aandoening waarbij meer haren dan normaal in de telogene fase van de haargroeicyclus komen. Dit kan ertoe leiden dat de haren in plukken uitvallen.


Gebruik van verkeerde producten! Gebruik een shampoo die je haar niet van zijn natuurlijke oliën ontdoet, zodat het kwetsbaar wordt voor haarbreuk.

Je wast je haar te weinig! Wanneer je je haar te weinig wast, kunnen dode huid cellen haarproducten en talg zich ophopen op de hoofdhuid, waardoor de haarfollikels verstopt raken en de haargroei wordt tegengewerkt. Naast haaruitval zijn andere symptomen van ophoping van de hoofdhuid roos en een jeukende hoofdhuid.


Hormonen : Verandering in hormonen kan veel invloed hebben op je haar. Wellicht heb je veel complimenten gehad tijdens je zwangerschap over je haar en na de geboorte is hier weinig van over en heb je zelfs last van extreme haaruitval.


Medicijn gebruik : Veel medicijnen hebben bijwerkingen en sommige ook met haaruitval. Met goede haarproducten kun je toch een hoop tegengaan.Een aantal resultaten die behaald zijn met de Nutriol haarserieHaarverzorging

Wij denken dat we ons haar verzorgen maar in feite maken we soms meer kapot dan dat we het echt verzorgen.

Let dus op de producten die je gebruikt. Zorg dat ze wetenschappelijk goed onderbouwt zijn en ook haar wordt ouder dus anti aging in haar producten is zeer aan te raden.


Het stylen van haar en de hitte en de chemicaliën, kan je haar verzwakken dat het afbreekt of uitvalt. Ook hierin is het belangrijk producten te gebruiken die je haar beschermen tegen de hitte van stylen.


Gebruik ook altijd een conditioner na je shampoo! Shampoos en conditioners zijn meestal geformuleerd om samen te werken, dus daarom raden we het gebruik van onze Nutriol Haarshampoo en conditioner aan, deze beschermen tevens direct tegen stylen. Met behulp van een conditioner wordt de haarschacht versterkt, wat haarbreuk en gespleten punten voorkomt!

Dit is vooral belangrijk als je langer haar hebt.


Als extra gebruik minimaal 1x per week een haarmasker. Ons haarmasker maakt de haarschacht tot wel 3x zo sterk en maakt de cuticula glad zodat ook de glans zelfs na het wassen behouden blijft.

 


Het apparaat voor thuis gebruik heeft een techniek met galvanische stroom die al jaren in salons wordt gebruikt. Door deze stroom (pijnloos) worden de diepere huidlagen bereikt zodat het serum vanaf de haarwortels kan werken. Binnen 5 minuten heb jij je hoofdhuid behandeld.

De Galvanic Spa kan tevens worden gebruikt om rimpels in het gezicht tegen te gaan en slappe huid weer strak te maken op andere delen van het lichaam, deze wordt geleverd met diverse opzetstukjes.

Pak jouw kortingscode van 10%

Voor alle haarproducten op deze website, inclusief de Galvanic Spa ontvang je een korting met de code : Yr21 deze kun je invullen bij het afrekenen van je winkelmandje


Verwen je haar vandaag nog!


Keuze stress?


Vind je het nog lastig een keuze te maken.. laat ons je helpen aan de hand van dit documentje of bekijk alle producten op de site :
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page