Hoe kom ik van mijn acne af?

Bijgewerkt op: 10 jun. 2021

Zie je door de bomen het bos niet meer als het gaat om acne middelen?

Begin bij de basis en hanteer een simpel stappenplan die je elke dag toepast.


Wat is acne?

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen. Acne komt niet alleen voor in de puberteit maar is iets voor alle leeftijden.

Acne komt in verschillende mate en kan diverse oorzaken hebben. Acne is in de basis een bacterie dat zich voedt met talg waardoor ontsteking ontstaat en dit ziet eruit als acne.


Stappenplan :

6 eenvoudige stappen om je acne aan te pakken

Wij kijken nu naar een eenvoudig stappenplan en huid routine wat de basis vormt om je acne aan te pakken.


Grondige reiniging

STAP 1: Grondige en Milde reiniging van de huid is de basis om acne tegen te gaan. Gebruik hiervoor een reinigingsgel bij voorkeur voor de acne gevoelige huid met Salicylzuur wat bekend is om zijn acnebestrijdende werking. Zeep is te agressief en droogt je huid en kan je porien juist verstoppen dus mijd dit.

Om te voorkomen dat je je gezicht teveel met je handen aanraakt kun je een reinigings apparaat gebruiken.

De voorkeur gaat uit naar een hygienisch apparaat.

Er zijn 2 soorten op de markt :

* Je hebt borstel apparaten, maar borstels zijn broeinesten voor vuil wat lastig is te verwijderen en wat je vervolgens weer over je gezicht inmasseert.

* Apparaten die gebruik maken van siliconen. Deze zijn hygienisch en makkelijk te reinigen.


De Lumi Spa reinigingsapparaat heeft meerdere huid voordelen.

1. De huid is grondig gereinigd.

2. De poriën zijn kleiner.

3. De huid voelt gladder aan.

4. De huid voelt zachter dan ooit aan.

5. De huid ziet er stralender uit.

6. De huid is helderder.

7. De huid is zichtbaar verfrist.De Lumi Spa reinigings apparaat is oplaadbaar en onder de douche te gebruiken. Bevat een timer van 2 minuten die korte onderbrekingen geeft na 30 seconden om het volgende gezichtsdeel aan te pakken. Het lijkt op wat op de werking van een elektrische tandenborstel.

Er wordt gebruik gemaakt van 2 roterende ringen van siliconen die tegenelkaar in draaien. Hierdoor krijg je zowel een exfolierende werking als een diepte reiniging van je gezicht. Wanneer je te hard op je huid drukt dan pauzeert het apparaat. Het is dus zeer zacht voor je huid. Je ontvangt 2 jaar garantie.


Exfolieer

STAP 2: Exfolieer je huid om dode huidcellen te verwijderen en een gezonde celvernieuwing te stimuleren, zowel op het huidoppervlak als in de porie. De Lumi Spa geeft al een exfolierende maar je kunt daarnaast nog een milde scrub gebruiken indien je dit wenst.

Deze milde exfolierende scrub bevat Granaatappelenzymen die helpen bij het afbreken van de “lijm” die dode huidcellen op hun plaats houdt. Scrub niet te hard want acne kun je niet wegscrubben.


Bestrijd bacterien

STAP 3: Bestrijdt de bacterie en voorkom de rode vlekken die puistjes achter laten met een goede acne gel Clear Action® Day Treatment dat amandel- en salicylzuur bevat. Amandelzuur, een vetoplosbaar alfahydroxyzuur, verwijdert de tekenen van vroegere acne door donkere vlekken op de huid te verbleken. Salicylzuur, een bètahydroxyzuur, dringt de poriën binnen om het vuil op te lossen dat puistjes doet ontstaan. Witte thee, dat een doeltreffende antioxidatieve bescherming biedt. Een complete serie van toner, acne gel voor de dag en acne gel voor de nacht doodt de bacterien die zich ontwikkelen aan overproductie van talg. Je huid tijdens de nacht insmeren met een gel die puistjes voorkomt is zeer aan te raden. Aanvullend op de dag treatment kun je ook de nacht treatment gebruiken


Bescherm je huid tegen de zon

STAP 4: Bescherm je huid tegen effecten van de zon. Het lijkt soms ideaal, je laat je puistjes uitdrogen door de zon. Helaas werkt dit het genezingsproces tegen. Schade aan de huid door de zon vergt een herstel en wanneer je ook puistjes moet bevechten zal dit je genezingsproces niet ten goede komen. Bescherm je huid daarom met een goede dagcreme met zonnefilter met een SPF van minimaal 30 zodat je huid sneller hersteld en beschermt wordt tegen verdere schade.


Overproductie van talg

STAP 5: Absorbeer overtollige talg door regelmatig een talgabsorberend kleimasker aan te brengen. Het is een eenvoudige en natuurlijke manier om een zachte, gladde en strakke huid te krijgen. Een revitaliserende kleimasker met botanische ingrediënten uit de zee onttrekt vuil en onzuiverheden aan de huid, net wat je nodig hebt bij overtollige talgproductie.

Dit masker onttrekt letterlijk vuil aan je huid. De dunne en makkelijk uit te smeren structuur droogt snel en binnen 10 minuten zie je dat meeeters en talg naar de oppervlakte komt. Laat het masker niet langer dan 15 a 20 minuten zitten en reinig daarna je huid grondig Bij. voorkeur met een reinigings apparaat.

Het kleimasker heeft een ideale samenstelling om ook in het badwater te mengen. Dus neem eens een modderbad op zijn tijd. Werkt ook goed bij acne op andere delen van het lichaam zoals de rug.
  
Diepte reiniging die jouw huid exfolieert en masseert doe je met de lumi spa


Beauty Award Winner

2018, 2019, 2020


 ALLES OP EEN RIJ:

Reiniging

✔️ Reinigings foam met Salicylzuur : reinigingsgel

✔️ Reinigings apparaat met gratis cleanser : De Lumi Spa reinigingsapparaat


Exfolieer

✔️ Reinigingsapparaat met exfolierende werking : De Lumi Spa reinigingsapparaat

✔️ Milde scrub : Deze milde exfolierende scrub


Bestrijd bacterien

✔️ Dag gel acne gel Clear Action® Day Treatment

✔️ Nacht gel de nacht treatment gebruiken


Bescherm je huid tegen de zon

✔️ Daglotion met spf 30 (lichtere structuur) dagcreme met zonnefilter met een SPF van minimaal 30

✔️ Dagcreme met spf 30 (dikkere creme)


Ga overproductie van talg tegen

✔️ Kleimasker : talgabsorberend kleimasker25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven