top of page

Waarom groene thee als support bij afvallen?


Wat is groene thee in het kort?

De bladeren van groene thee bevatten antioxidanten die dragen bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress (*)Wat houdt dit in het kort in?


 1. Is goed voor je hart en bloedvaten Groene thee verlaagt onder andere het ‘slechte’ LDL-cholesterol.

 2. Vermindert stress en vermoeidheid

 3. Gaat opgeblazenheid tegen

 4. Voorkomt gaatjes in je tanden

 5. Verlicht de symptomen van artritis

 6. Vermindert huidproblemen Groene thee verlicht niet alleen bacteriële infecties die acne veroorzaken, maar de antioxidanten in groene thee zorgen er ook voor dat je huid minder snel veroudert. Zo houd je rimpels en pigmentvlekken nog even buiten de deur.

 7. Is goed voor je hersenen

 8. Vermindert de kans op diabetes type 2 Je loopt minder kans om suikerziekte te krijgen door het drinken van groene thee, doordat het je suikerspiegel laag houdt en je gevoeligheid voor insuline hoog houdt.

 9. Helpt je bij het afvallen Groene thee heeft een gunstige invloed op je gewicht; het zorgt ervoor dat je sneller afvalt en dat je metabolisme een boost krijgt, waardoor je meer calorieën verbrandt


Dus nu moet ik de hele dag groene thee drinken?


Regelmaat :

Bij Groene thee is het wel zo.. hoe meer hoe beter. Bij 10 koppen was het bijvoorbeeld pas cholesterol verlagend..

Nou kun je natuurlijk de hele dag door groene thee drinken.. of je kiest gewoon voor een capsule met hoge effectieve dosering groene thee om deze resultaten te krijgen zoals Tegreen.


Caffeine?

Ja groene thee bevat cafeïne maar zo weinig dat je het elk moment van de dag kunt drinken zonder je er waarschijnlijk enig effect van hebt. Tenzij je overgevoelig bent voor cafeïne


Frisdrank, zakje of supplement?

IJsthee heeft niet de groene thee effecten waar we hierover spreken. Thee van goede kwaliteit is absoluut een betere keuze. Wil je zeker zijn van een hoge dosering pak dan een supplement waarvan zowel kwaliteit als dosering goed is zoals Tegreen 30 of Tegreen 120

Tegreen test zoals je hierboven ziet laat dus een beeld zien wat het doet in je lichaam om oxidatieve stress tegen te gaan met anti oxidanten.(*). Oxidatieve stress :

Ons lichaam heeft energie nodig, anders kan het niet functioneren. Elk proces in het lichaam vindt plaats door toevoer van energie. Of het nu voor de ademhaling is, vertering en opname van voedsel in de darmen, productie van hormonen, ontgiften via de lever en nieren, het kloppen van het hart, bewegen met behulp van de spieren, er is altijd energie nodig. Zelfs bij onze denkprocessen in de hersenen.

Energie productie is een ingewikkeld chemisch proces, maar komt tot stand door verbranding van koolhydraten, vetten en eiwitten. Hiervoor is zuurstof nodig als ook diverse vitamines en mineralen.

Tijdens de verbrandingsprocessen komen stoffen vrij die we vrije radicalen noemen. Vrije radicalen kunnen goede processen verstoren Elektronen die “goede” moleculen van andere processen gebruiken, maar zo ontstaan er hier en daar tekorten. als er teveel vrije radicalen zijn en/of te weinig antioxidanten dan spreekt men van Oxidatieve Stress.Er zijn dus voldoende anti oxidanten nodig de processen te herstellen.

Wat zijn de gevolgen van Oxidatieve Stress:

 1. Beschadigingen in celstructuren waardoor het lichaam slechter gaat functioneren en chronische aandoeningen kunnen ontstaan.

 2. Natuurlijk ouderdomsproces

 3. Beschadiging van DNA


Om een aantal chronische aandoeningen te noemen waarbij oxidatieve stress een rol speelt

Hart- en vaatziekten

Kanker

Diabetes Mellitus type 2

Reumatoïde artritis

Hashimoto waarbij de schildklier onvoldoende hormonen produceert

Ziekte van Crohn

Colitis Ulcerosa.

Alzheimer en Parkinson.

Staar en maculadegeneratie van het netvlies van de ogen

(Bron : centrum voor biologische geneeskunde )

Wat kun je zelf doen?

Gezonde voeding waarbij je zoveel mogelijk onbewerkt voedsel en veel groente en fruit eet is zeker aan te raden.

Helaas bevat onze voeding vaak niet meer zoveel voedingsstoffen als die we nodig hebben. Om de strijd met Oxidatieve Stress aan te gaan kunnen we het lichaam helpen door anti oxidanten supplementen waaronder Tegreen en R2 Night


Er is veel op de markt wat betreft supplementen en een goede keuze voor kwaliteit is heel belangrijk. Pharmanex hanteert een hoog kwaliteit proces (*).

Geef je lichaam wat het waard is, zeker op de langere termijn zul je hier van profiteren.

Pharmanex producten :


Lifepak : Multi vitaminen met een volledig mineralen complex

Tegreen : Anti oxidanten werking en support afvallen

Cordy Max Cs-4 : Bescherming lever en nieren

Reishi Max : Immuunversterking

Bio Ginkgo : goed voor het geheugen

Eye formula : goed voor de ogen

Bone Formula : goed voor de botten

Jvi : vitaminenboost sap kuur

Marine Omega : vitaliteit, hersenen en ogen

Pro-B : Probiotica goed voor de darmen

R2 Night : bescherming oxidatieve stress met Selenium

R2 Day : vitaliteit, energie en bescherming organen(*). Pharmanex producten en het kwalificatie proces:

Onze producten worden vervaardigd conform het 6S Kwaliteitsproces van Pharmanex en gestandaardiseerd door middel van hogedrukvloeistofchromatografie (HPLC) – een methode die gebruikt wordt om de chemische samenstelling van monsters te bepalen – om een consistente samenstelling te garanderen voor elke batch die we produceren.


Pharmanex zelf werkt niet met dierproeven. Derhalve zijn er wel dierproeven in andere labaratoria gedaan om de werkzaamheid, effecten en neven effecten te testen van de ingrediënten die ook in onze producten gebruikt worden.


Niet alle producten op de markt hebben een hoog kwalificatie proces zoals de 6S normen ondergaan zoals die van Pharmanex, zo weet je dat kwaliteit in handen krijgt.

Wij vinden het van groots belang dat je gezondheid gewaarborgd wordt.

Geen van onze producten zijn geneesmiddelen, maar zoals bekend heeft de natuur vele heilzame stoffen die we naar ons voordeel kunnen laten werken.

Wij zullen hieruit niet concluderen dat ziektes volledig genezen door gebruik van deze producten/ingredienten, wij willen slechts hun heilzame werking benadrukken.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page